Karakter van de Maand juli: Mickey Mouse

Karakter van de Maand juli: Mickey Mouse

Dit jaar willen wij elke maand een ander karakter in de spotlight zetten. Mickey Mouse is gekozen als eerste karakter van de maand in Juli! Naast dat wij 10% korting hebben op de complete Mickey Mouse collectie willen wij ook wat meer vertellen over de magische muis zelf.

18 november 1928 verscheen Mickey Mouse voor het eerst op het Witte Doek met de bekende film 'Steamboat Willie' dit was een doorbraak voor de animatie wereld want de film was inclusief volledig gesynchroniseerd geluid. Mickey Mouse werd gelijk goed ontvangen door het grote publiek. 

Dankzij het succes was Walt Disney in staat om nog twee films binnen korte tijd te produceren. Dit zorgde er dan ook voor dat Disney voor het eerst winst kon maken met een eigen productie. De eerste jaren nam Walt Disney zelf de stem van Mickey Mouse op.

Ub Iwerks

Een vaste medewerker van Disney die wij zeker niet mogen vergeten, deze harde werker was de eerste tekenaar die Mickey Mouse op papier zette en is dus mede verantwoordelijk voor het bedenken van Mickey Mouse. Ub Iwerks was een harde werker in het begin van Disney tekende hij alle tekenfilms, Dit betekende dat hij tot wel 700 tekeningen per dag maakte. 

Ub Iwerks & Walt Disney

De ontwikkeling  en bekendheid van Mickey

Mickey Mouse begon in een zwart witte teken film, Uiteraard veranderde dit door de jaren heen. Maar ook de uiterlijke kenmerken van Mickey zijn met de tijd mee veranderd. Zo had mickey in het begin een veel spitsere snuit en zijn zijn ogen en houding door de jaren heen anders geworden.

 

 

Mickey kreeg door de jaren steeds meer fans en niet allen door alle geweldige films, in 1930 bood een ondernemer Disney €300,- om pennen te bedrukken met Mickey. Dit was het begin van de merchandising, tegenwoordig kan je Mickey vinden op de gekste dingen! Deze geldstroom zorgde ervoor dat Disney meer kon investeren in nieuwe karakters en films ontwikkelen.

Zoals Walt later zei in een bekend interview: "It all started with a mouse".

 

Strips en kranten

Naast de films verscheen onze geliefde muis ook al gauw in kranten, zo produceerde Disney kleine strips voor diverse kranten over de hele wereld. Ook kreeg Mickey zijn eigen stripboek die maandelijks uitkwam.

Mickey Wereldwijd

Misschien wel het leukste Mickey Mouse weetje van allemaal Mickey heeft over de hele wereld diverse namen. De orginele naam is Mickey Mouse.

Noorwegen: Mikke Mus

Finland: Mikki Hiiri

Denemarken: Mikkel Mus

Duitsland: Micky Maus

Indonesië: Miki Tikus

Italië: Topolino

Turkije: Mike Fare

 

Heb jij een voorkeur voor een karakter van de maand in augustus? Vul dan het contact formulier in op onze website of stuur een mail naar info@startedwiththemouse.com.

Wij zijn benieuwd naar jou mening over onze magische blog, Reageer hieronder met jouw mening!

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen