Disney Pin Trading voor beginners!

Disney Pin Trading voor beginners!

Wat is Disney Pin Trading?

Disney Pin Trading is een activiteit waarbij verzamelaars Disney-pins (kleine, met email bedekte metalen speldjes) ruilen met andere verzamelaars of met Cast Members in Disney-parken en -resorts. Deze pins kunnen allerlei ontwerpen hebben, van klassieke Disney-figuren en -films tot speciale evenementen en attracties. Het doel is om je collectie uit te breiden en unieke, zeldzame of persoonlijke favorieten te bemachtigen.

Waarom Disney Pin Trading Zo Bijzonder Is

Disney Pin Trading biedt meer dan alleen de kans om prachtige souvenirs te verzamelen. Het is een manier om deel uit te maken van een wereldwijde community van Disney-liefhebbers. Elk pin heeft een verhaal en elke ruil is een avontuur. Of je nu door de straten van Main Street USA loopt of online ruilt met iemand aan de andere kant van de wereld, de magie van Disney Pin Trading blijft je verbazen.

Dus, pak je lanyard, kies je favoriete pins en dompel jezelf onder in de betoverende wereld van Disney Pin Trading. Wie weet welke magische schatten je zult ontdekken!

De Magische Wereld van Disney Pin Trading: 

Disney Pin Trading is een geliefde hobby voor zowel Disney-fans als verzamelaars wereldwijd. Dit unieke ruilsysteem, dat zijn oorsprong vond in de Disney-parken, biedt een boeiende manier om souvenirs te verzamelen, nieuwe vrienden te maken en herinneringen te creëren. Of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of een nieuwsgierige nieuwkomer. deze gids zal je helpen de magie van Disney Pin Trading te ontdekken.

Bekijk onze magische Pin selectie!

Disney Markt Meppel:

Wij stonden afgelopen zaterdag op de Disney markt in Meppel. Toen wij in gesprek raakte met Frist Verhoek een ervaren Pinspaarder en handelaar. Frits is te vinden op vele beurzen in Nederland, België en Duitsland. Vaak samen met zijn vrouw en zoon. Op zijn tafel vonden wij een brief met informatie voor de beginnende pinspaarder. Dit wekte uiteraard onze interesse en vroegen Frits of wij deze tekst mochten gebruiken voor dit artikel. Hieronder vindt je de tips van Frits!

Informatie voor de (beginnende) pinspaarder:

Alle pins die je in de verschillende Disney parken en op ShopDisney (de officiele webshop van Disney) kan vinden, kun je ruilen in de parken. Op de achterkant van de pin staat tegenwoordig meestal een logo van 'official pin trading Disney'. De meeste pins hebben ook een patroon van Mickey hoofdjes op de achterkant. Oudere pins hebben dit soms niet.

Via Vinted zijn er super veel fake (namaak) pins in omloop. Fake pins mag je ook niet ruilen in de Disney parken maar jammer genoeg zijn er daar op de ruilplekken heel veel in omloop. Een nep pin herkennen kan best moeilijk zijn als je nog maar net bent begonnen met verzamelen van pins. Daarom hieronder een paar tips:

Bij veel nep pins:

- Zijn de Mickey hoofdjes op de achterkant slecht gedrukt, vooral aan de randen.

- Zijn lijnen in gezichten niet scherp, ze zijn wazig of slordig.

- Zijn de kleuren van het figuur niet juist in vergelijking met de originelepin.

Maar dit is geen exclusieve lijst. Er kunnen nog heel veel andere verschillen zijn tussen echt en vals. Dit is iets wat je gaandeweg leert door veel pins te bekijken en ontdekken. Uiteraard kun je ook altijd ervaren pinspaarders om raad vragen als je twijfelt over de echtheid van een pin.

Open edition pins (OE) zijn pins die in onbeperkte oplage zijn uitgebracht en vaak voor enige tijd in de Disney parken of op ShopDisney te vinden zijn. Limited edition pins (LE) zijn gemaakt in een beperkte oplage. Vaak zijn ze ook genummerd op de achterkant van de pin (vooral LE pins die verkocht worden in Disneyland zijn vaak individueel genummerd). Je kan open edition pins ruilen voor andere open edition, en limited edition pins worden geruild voor andere limited edition. Op ShopDisney staan soms Limited Release pins, deze worden over het algemeen gezien als open edition pins, ze zijn voor (meestal korte) bepaalde tijd verkrijgbaar, maar er zit geen maximaal aantal bestaande pins aan (wat bij een LE pin wel zo is).

Mocht je nog vragen hebben, stuur mij gerust een berichtje op Facebook. Hopelijk zie ik je als pinspaarder gauw weer terug!

Groetjes Frits Verhoek.

Bedankt voor het lezen van deze magische blog! Wij zijn erg benieuwd naar jullie mening, laten jullie deze voor ons achter? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste aanbiedingen en het laatste nieuws.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen