Altijd al willen weten hoe het is om te leven als Walt Disney? Dan is dit jouw kans!

Altijd al willen weten hoe het is om te leven als Walt Disney? Dan is dit jouw kans!

In California staat een wel hele bijzondere villa te huur. Dit huis was ooit de woning van de legendarische Walt Elias Disney. Dit is dus je kans, om je even in zijn leven te wanen. Wel hangt er een prijskaartje aan dit huis, een maand huur kost je maar liefst €37.000,-. Wel straalt het pand de tijdgeest en de creativiteit van Disney uit. Kortom een echte aanrader om even te bekijken!

 

Fotos: JOEL DANTO of THELUXLEVEL

Het Huis

Lig in de wijk Los Feliz. Samen met Lillian woonde Disney hier van 1932 tot 1950. Ook groeide zijn kinderen op in dit prachtige verblijf. Het huis werd ontworpen door architect en kunstenaar Frank Crowhurst. Het totale oppervlakte is maar liefst 595 vierkante meter wat is onder verdeeld onder: 4 slaapkamers, 5 badkamers. Daarnaast heeft het bijzonder ruimtes zoals bijvoorbeeld de huiskamer van twee verdiepingen en de Thuisbioscoop.

Het scheen dat Walt Disney bijna dagelijks naar films keek in zijn thuisbioscoop. In de periode dat hij hier woonde waren het ook de hoogtijdagen van zijn carrière zo verschenen films zoals: Sneeuw Witje, Pinokkio, Dumbo en Bambi in deze periode op het witte doek.

Volgens de verhalen liet Walt het huis bouwen toen hij wist dat Lillian zwanger was, vandaar de specifieke aantallen kamers en uiteraard de thuisbioscoop.

Wil je meer lezen over Disney begin dan eens aan ons Disney Historie blog.

Check hieronder meer foto's:

Walt Disney Home

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen